در نوشته وکیل پایه یک خانواده و شناسنامه کودکان بی سرپرست میخواهیم تا به موضوع سرپرستی و همچنین نحوه صدور اوراق شناسایی برای کودکان و نوحوانان بی سرپرست بردازیم. در همین راستا سعی شده است تا در این نوشته از وکلای پایه یک باتجربه نیز بهره گرفته شود تا اطلاعات بیان شده در ادامه این مطلب از صحت قانونی برخوردار باشند. همچنین سعی است تا در این نوشته از کلمات ساده و قابل درک استفاده گردد تا تمامیافراد جامعه با هر سطح از دانش حقوقی بتوانند مطالب بیان شه در این نوشته را متوجه شوند.
وکیل پایه یک و بیان مواد قانونی حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست
به گفته وکیل پایه یک در سال 1392 برخی مواد قانونی در رابطه با حمایت از کودکان و نوجوانان بد سرپرست و بی سرپرست تهیه و تنظیم گردید و به تصویب رسید. در ادامه میخواهیم تا به بیان این مواد قانونی بپردازیم.
ماده 1
بر اساس این ماده قانونی سرپرستی فرزندان بی سرپرست و بد سرپرست به دلیل تامین اقلام مادی و معنوی برای آنها ، با استناد به اجازه و نظر مقام رهبری و بر اساس مواد قانونی میباشد.
ماده 2
به گفته وکیل پایه یک در ماده 2 این قوانین آمده است که سرپرستی و نگه داری از کودکان بی سرپرست و بد سرپرست بر عهده سازمان بهزیستی میباشد. توجه داشته باشید که در این ماده قانونی به طور مشخص از واژه سازمان برای معرفی استفاده گردیده است.
ماده 22
در مواردی که به طور قطع مشخص گردید که کودک و یا نوجوان بدسرپرست و بی سرپرست ، سرپرستی جدید و مورد تایید دادگاه یافته است ، از سور مقام قضایی برای سازمان بهزیستی کشور و همچنین اداره ثبت احوال نامهای ارسال میگردد تا برای کودک به سرپرستی قبول شده شناسنامهای جدید صادر گردد و در آن نام و نام خانوادگی زوجی که وی را به عنوان فرزند خوانده خویش قبول کرده اند ثبت گردد.
همچنین بر اساس نامه ارسالی از سوی مقام قضایی ، اداره ثبت احوال مکلف است تا در شناسنامه زوجین و همچنین شناسنامه جدید کودک و یا نوجوان و در قسمت توضیحات شناسنامه قید نماید که وی به سرپرستی گرفته شده است و نام و نام خانوادگی زوج سرپرست در آن قسمت نوشته خواهد شد.
اگر در مورد موضوعات مختلف حقوقی سوالی دارید یا میخواهید روزانه با مطالب حقوقی آشنا شوید ، سایت آسایش گستران را در گوگل جستجو نمایید تا با مطالب حقوقی بیشتر آشنا شوید .
تبصره 1
بر اساس قانونی اداره ثبت احوال وظیفه دارد تا اطلاعات مربوط به نسبت و خانواده واقعی کودک را در آرشیو نگه دارد و از آن حفظ و حراست نماید.
تبصره 2
در صورتی که فرزند تحت تکلف و یا سرپرستی به سن 18 سال تمام برسد ، این حق قانونی را دارد تا با مراجعه به نزد اداره ثبت احوال درخواست صدور شناسنامهای جدید را بدهد و در آن شناسنامه نام واقعی وی به همراه نام حقیقی والدین خود در صورت مشخص بودن را بدهد و در صورتی که نام والدین وی مشخص نباشد میتواند نام جدیدی برای خود در نظر بگیرد و درخواست صدور شناسنامه جدید به نام جدید خود را بدهد.
تبصره 27
در مواردی که زوجین سرپرست کودک بی سرپرست و بد سرپرست اقدام به فسخ حکم سرپرستی نماید ، تغییری در شناسنامه صادر شده در زمان گرفته شدن سرپرستی ایجاد نخواهد شد.
وکیل دادگستری و تشریح آیین نامه اجرایی ماده 22 این قانون
ماده 1
بر اساس این ماده برخی از اصطلاحات و کلمات استفاده شده در قانون حمایت از کودکان و فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست با معنای بیان شده در این قسمت استفاده گردیده است.
قانون:
قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست که در سال 1392 مورد تصویب قرار گرفت.
سرپرست منحصر:
اشاره به دختر و یا زنانی دارد که بدون شوهر باشند و دارای حداقل 30 سال سن کامل باشند و بر اساس رای قطعی دادگاه این افراد حکم سرپرستی از فرزند بی سرپرست و بد سرپرست را دریافت کرده باشند و مشغول به سرپرستی باشند.
زوجین سرپرست:
به زوجین و یا افرادی اتلاق میشود که حکم قطعی سرپرستی و نگه داری از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست را از دادگاه دریافت کرده باشند و مشغول به نگهداری از این کودکان باشند.
اداره ثبت احوال:
منظور از این عبارت در واقع اداره ثبت احوال محل زندگی سرپرست کودک میباشد.
دادگاه:
منظور از آن دادگاه صادر کننده قرار رای یا حکم قطعی در رابطه با سرپرستی زوجین و یا فرد درخواست کننده برای سرپرستی میباشد.
برای پرسش سوالات حقوقی خود میتوانید به سایت آسایش گستران مراجعه نمایید و سوالات خود را مطرح نمایید . همچنین برای گرفتن وقت مشاوره رایگان حضوری میتوانید با شمارههای زیر تماس حاصل بفرمایید .
شماره تماس:
88401560 – 88403166 – 88403987- 021
09124970000 – 09124920000
ایمیل: